Zoek je een Tiny House in Friesland? Steeds meer Nederlanders raken geïnteresseerd in deze duurzame en vernieuwende woonvorm. Friesland biedt tal van mogelijkheden om een Tiny House aan te schaffen en te profiteren van de rust en ruimte die de provincie te bieden heeft.

Of je nu een plekje in een natuurgebied, een recreatiepark of een landelijke omgeving zoekt, in Friesland is het allemaal te vinden. Onze provincie heeft veel te bieden, van betoverende landschappen tot bruisende steden en levendige dorpen.

Wanneer je overweegt om een Tiny House te kopen in Friesland, helpen wij je graag met advies over de mogelijkheden en de voordelen van deze woonvorm. Of je nu wilt kopen of huren, er is altijd een Tiny House dat past bij jouw wensen en budget. Laten we samen de opties verkennen en ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor een Tiny House in Friesland.
Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House in Friesland? 

 • Volledig op Maat
 • Complete service tot in de puntjes
 • Kant-en-Klare oplevering
 • Scherpe prijzen

Ontdek Jouw Droom-Tiny House
in het Betoverende Friesland

Zoek je een Tiny House in Friesland? Nederlanders ontdekken meer en meer de aantrekkingskracht van deze ecologische en vernieuwende woonoplossing. Geemente Friesland biedt een paar locaties aan om in een Tiny House te wonen en te genieten van de vredige omgeving en weidse landschappen die de provincie rijk is.

Of je nu een plek in een natuurgebied, een recreatieterrein of een landelijke setting ambieert, Friesland heeft het allemaal. Deze provincie staat bol van betoverende landschappen, bruisende steden en gezellige dorpen.

Wanneer je erover denkt om een Tiny House te kopen in Friesland, voorzien we je graag van advies over de beschikbare opties en de pluspunten van deze woonvorm. Of je nu kiest voor kopen of huren, er is altijd een Tiny House dat aansluit bij jouw wensen en financiële mogelijkheden. Laten we gezamenlijk de keuzemogelijkheden verkennen en ontdekken waarom het aantal Tiny House-bewoners in Friesland blijft groeien.

Financiële Voordelen en Duurzaam Wonen met een Tiny House in Friesland

Een Tiny House in Friesland betekent niet alleen een groene keuze maken, maar ook profiteren van aantrekkelijke financiële pluspunten. De investerings- en onderhoudskosten van een Tiny House zijn over het algemeen lager dan die van een standaard woning.

Een Tiny House in Friesland is een budgetvriendelijke optie, mede vanwege de lagere koopprijs. Deze compacte en baanbrekende woningen worden doorgaans gebouwd met duurzame materialen, wat de bouwkosten vermindert. Bovendien bespaar je op energiekosten, dankzij de energie-efficiëntie van Tiny Houses. Minder onderhoud en schoonmaak betekent ook dat je zowel tijd als geld kunt besteden aan andere aspecten van je leven, zoals het najagen van je ambities of het opbouwen van een spaarpotje.

Daarnaast biedt de provincie Friesland een schitterend landschap en een hoge levenskwaliteit, wat het tot een ideale plek maakt om te genieten van het veelzijdige en avontuurlijke leven dat een Tiny House met zich meebrengt. Onze Tiny Houses zijn verplaatsbaar, wat je de vrijheid geeft om op meerdere locaties te verblijven en de betoverende omgeving van Friesland te verkennen.
tiny house op vrachtwagen in friesland

Tiny House Mogelijkheden in Friesland

Friesland biedt een uitstekende locatie voor wie geïnteresseerd is in het wonen in een Tiny House. Met een groeiend aantal woonprojecten en initiatieven biedt de provincie steeds meer mogelijkheden voor Tiny House liefhebbers. In dit artikel nemen we je mee langs de bestaande en toekomstige locaties voor Tiny Houses in Friesland, en geven we je tips over hoe je jouw droom van een Tiny House kunt realiseren.

Gemeente Leeuwarden – Tiny House Techum

In de wijk Techum in Leeuwarden zijn tien permanent vergunde Tiny Houses te vinden. Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe een moderne, duurzame en minimalistische levensstijl kan worden gecombineerd met het wonen in een stedelijke omgeving. De Tiny Houses zijn ontworpen met oog voor detail en comfort, en bieden de bewoners alle faciliteiten die ze nodig hebben.

Gemeente Súdwest-Fryslân – Sneek –
Woningbouwvereniging Accolade

Woningbouwvereniging Accolade heeft in de wijk Tinga in Sneek twintig Heijmans One Tiny Houses geplaatst. Deze woningen hebben een omgevingsvergunning voor tien jaar en zijn een perfecte oplossing voor mensen die tijdelijk kleiner en duurzamer willen wonen. De Heijmans One Tiny Houses zijn modern, energiezuinig en bieden alles wat je nodig hebt in een compacte ruimte.

Hardegarijp – Tiny House straatje

In Hardegarijp, een dorp in de gemeente Tytsjerksteradiel, is een Tiny House straatje met vijf permanent vergunde woningen gerealiseerd. Dit project toont aan hoe een kleine gemeenschap met gedeelde waarden en idealen rondom duurzaamheid en minimalistisch wonen tot stand kan komen. De Tiny Houses zijn sfeervol, functioneel en bieden bewoners een unieke woonervaring.

Toekomstige initiatieven en ontwikkelingen

Naast de bestaande projecten zijn er diverse Friese gemeenten en plaatsen waar initiatieven worden ontplooid om woonlocaties voor Tiny Houses te ontwikkelen, of waar vanuit de politiek een roep is gekomen om Tiny Housing te faciliteren:

 • Achtkarspelen
 • Ameland
 • Dantumadiel
 • De Friese Meren
 • Heerenveen
 • Leeuwarden
 • Noardeast-Fryslân
 • Ooststellingwerf
 • Opsterland – Gorredijk
 • Schiermonnikoog
 • Smallingerland
 • Súdwest-Fryslân
 • Westellingwerf

Hoe een Tiny House in Friesland te realiseren

Als je geïnteresseerd bent in het wonen in een Tiny House in Friesland, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit te realiseren:

 1. Onderzoek de bestaande woonprojecten en initiatieven in Friesland om te bepalen welke locatie het beste bij jou past.
 2. Neem contact op met de betreffende gemeente en/of projectontwikkelaar om je interesse kenbaar te maken en meer informatie te verkrijgen over beschikbaarheid, procedures en eventuele wachtlijsten.
 3. Bepaal of je een Tiny House wilt kopen, huren of zelf bouwen. Er zijn diverse bouwbedrijven en leveranciers waaronder ons, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van Tiny Houses die je hierbij goed kunnen helpen.
 4. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de nationale & lokale wet- en regelgeving, zoals omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen en bouwvoorschriften. Dit is essentieel om problemen en vertragingen te voorkomen.
 5. Sluit je aan bij een Tiny House community om ervaringen, tips en adviezen uit te wisselen met andere (zoekende) Tiny House bewoners.

Geïnteresseerd in een van onze Tiny Houses? Vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.