Op zoek naar een Tiny House in Gelderland? Steeds meer mensen in Nederland worden aangetrokken tot deze duurzame en innovatieve manier van wonen. En waarom ook niet? Gelderland biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de rust en ruimte die deze provincie te bieden heeft, en dat alles in een duurzame en compacte woonvorm.

Of je nu op zoek bent naar een locatie in een natuurgebied, een recreatiepark of een landelijke omgeving, in Gelderland vind je het allemaal. Onze provincie heeft veel te bieden, van prachtige landschappen tot historische steden en pittoreske dorpen. Wist je dat de Hoge Veluwe in Gelderland ligt, het grootste actief beheerde natuurgebied in privébezit in Nederland? En dat het Kröller-Müller Museum, bekend om zijn uitgebreide collectie werken van Van Gogh, ook op het terrein van de Hoge Veluwe ligt?

Als je overweegt om een Tiny House te kopen in Gelderland, geven wij je graag advies over de mogelijkheden en de voordelen van deze manier van wonen. Of je nu wilt kopen of huren, er is altijd een Tiny House dat bij jouw wensen en budget past. Laten we samen de mogelijkheden verkennen en ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor een Tiny House in Gelderland.
Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House in Gelderland? 

 • Volledig op Maat
 • Complete service tot in de puntjes
 • Kant-en-Klare oplevering
 • Scherpe prijzen

Tiny House Gelderland: De Gids voor Vrijheidzoekers

Welkom bij deze ultieme gids voor de liefhebbers die dromen van een leven in een Tiny House in Gelderland. Of je nu wilt kopen, huren of zelf bouwen, er zijn mogelijkheden beschikbaar. Maar pas op, het vergt discipline en een nieuwe manier van denken. Het vergt het vermogen om los te laten van de spullen en materiële dingen die ons vaak vasthouden in het leven. Maar als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan, kan het leven in een Tiny House je een gevoel van vrijheid geven dat je nog nooit eerder hebt ervaren.

De Plekken waar Tiny Houses al Zijn Toegestaan in Gelderland

Op deze pagina vind je een overzicht van de plekken waar Tiny Houses in Gelderland al zijn toegestaan en bewoond worden. Dit zijn woonprojecten met meerdere Tiny Houses die een tijdelijke of permanente omgevingsvergunning hebben. Hieronder vind je een lijstje met gemeenten waar initiatieven zijn om woonlocaties voor Tiny Houses te ontwikkelen.

Gemeente Aalten

In de gemeente Aalten vind je vijf Tiny Houses met een permanente omgevingsvergunning. Deze woningen zijn net iets groter dan 50 m2, dus eigenlijk geen Tiny Houses, maar zet zijn klein genoeg voor een vermelding in dit overzicht. Meer informatie over het project vind je in dit nieuws artikel.

Gemeente Apeldoorn – Zuidbroek

In Zuidbroek, Apeldoorn, vind je tien Tiny Houses met een omgevingsvergunning voor vijf jaar. Ontvang hier meer informatie over het project op de website van de gemeente.

Gemeente Beuningen – Ewijk – Ecowieck – CPO Calimero

In het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project in Beuningen worden twintig of meer Tiny Houses gebouwd met een permanente omgevingsvergunning. Meer informatie vind je op op de website van Calimero wonen.

Gemeente Culemborg – CPO Klein Lanxmeer

In de Ecowijk Lanxmeer in Culemborg ontwikkelt de CPO vereniging Klein Lanxmeer twee permanente hofjes met Tiny Houses. Er zijn al acht Kompakt Huizen gerealiseerd met een permanente omgevingsvergunning. Meer informatie over dit project vind je hier.

Gemeente Harderwijk – Drielanden

In Drielanden, Harderwijk, vind je drie Tiny Houses met een omgevingsvergunning voor vijf jaar met een mogelijke verlenging naar tien jaar. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan de informatie van de gemeente.

Gemeente Heumen – Malden

In Malden, Heumen, heeft projectontwikkelaar Poeijers achttien geschakelde ‘Tiny Houses’ gerealiseerd voor de verhuur. De Tiny Houses zijn bestemd voor jongeren tot 35 jaar en hebben een omgevingsvergunning voor tien jaar. Wil je meer weten over dit project? Check dan dit nieuws artikel.

Gemeente Nijkerk

In de gemeente Nijkerk heeft Woningstichting Nijkerk achtentwintig geschakelde ‘Tiny Houses’ gerealiseerd in de sociale huur. Deze opstapwoningen zijn bestemd voor spoedzoekers en hebben tijdelijke huurcontracten met een omgevingsvergunning voor tien jaar. Meer informatie over dit project vind je hier.

Gemeenten met Initiatieven voor
Tiny Houses in Gelderland

Naast de plekken waar Tiny Houses al zijn toegestaan en bewoond worden, zijn er ook gemeenten in Gelderland die initiatieven hebben om woonlocaties voor Tiny Houses te ontwikkelen. Hieronder vind je een lijstje met enkele gemeenten waar momenteel initiatieven zijn:

 • Gemeente Arnhem
 • Gemeente Barneveld
 • Gemeente Berkelland
 • Gemeente Brummen
 • Gemeente Ede
 • Gemeente Lingewaard
 • Gemeente Lochem
 • Gemeente Montferland
 • Gemeente Rheden
 • Gemeente West Maas en Waal

Conclusie

Er zijn mogelijkheden om in een Tiny House te wonen in Gelderland. Op deze pagina heb je een overzicht gekregen van de plekken waar Tiny Houses al zijn toegestaan en bewoond worden, evenals een lijstje met gemeenten waar initiatieven zijn om woonlocaties voor Tiny Houses te ontwikkelen. Als je interesse hebt in het leven in een Tiny House, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de regelgeving en vergunningen voordat je begint met bouwen of wonen. Maar als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan, kan het leven in een Tiny House je een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid geven dat je nog nooit eerder hebt ervaren.

Geïnteresseerd in een van onze Tiny Houses? Vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.