Wij begrijpen dat het vinden van de perfecte locatie voor jouw Tiny House een hele uitdaging kan zijn. Er zijn veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste plek. Op deze pagina delen wij onze expertise en geven we je handige tips om de ideale locatie voor jouw Tiny House te vinden.

Permanente woonplaats

Permanente Tiny House projecten is een onderwerp dat steeds populairder wordt, en wij merken dat er veel belangstelling is voor deze manier van leven. Bij Tiny House Hub zijn we toegewijd aan het delen van kennis en het ondersteunen van duurzame initiatieven, en we willen graag bijdragen aan het verspreiden van informatie over permanente Tiny House plaatsen. 

Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House? Gebruik de services van Tiny House Hub.

 

 • Volledig op Maat
 • Complete service tot in de puntjes
 • Kant-en-Klare oplevering
 • Scherpe prijzen

Locaties voor een Tiny House

 • Tiny House Techum in Leeuwarden In Friesland vind je Tiny House Techum:
  een permanente wijk met tien tiny houses in Leeuwarden. De grond onder de huisjes is in erfpacht uitgegeven aan de bewoners.
 • Ecodorp Bolderburen in Almere Waan je je graag in Zweedse sferen? Ga dan een langs bij ecodorp Bolderburen in Almere, waar alles draait om duurzaamheid en hygge (Zweedse gezelligheid). Op een veld van 4000 vierkante meter vind je er permanente tiny houses.
 • Tiny house project Falgatuinen in Den Helder Tiny house project Falgatuinen in Den Helder kiest voor verhuur. Voor zo’n tweehonderd euro per maand kun je – zolang je maar wil – een kavel van ongeveer 600 vierkante meter huren.
 • CPO De Kleine Vos op Texel Ook op Texel vind je een permanent tiny house project, namelijk CPO De Kleine Vos. In de buurt van Den Burg zijn onlangs zes huisjes gerealiseerd.
 • Wijk Kalterbroeken in Drenthe Woon je in Drenthe? Laat je dan inspireren door de wijk Kalterbroeken, waar acht permanente micro-woningen komen. De bewoners konden voor 32.000 euro een kavel van honderd vierkante meter kopen.
 • CPO Calimero in Ewijk In het Gelderse Ewijk (dichtbij Nijmegen) realiseert CPO Calimero permanente plekken voor tiny houses. Een paar kavels (met of zonder bouwplan) zijn nog te koop!
 • De tuinen van Zandweerd in Deventer Vlakbij Deventer is bewonersinitiatief Groeneweerd ook druk bezig met de realisatie van permanente tiny huurwoningen. Ze worden onderdeel van de ecologische wijk Tuinen van Zandweerd.
Tiny House Plaatsing Plek

Grond Kopen

Het voordeel van het kopen van een stuk grond is dat het ook van jou is en je het jouw vaste adres kunt maken. Maar het kopen van grond betekent niet automatisch dat je daar een Tiny House op mag bouwen. Zo moet je bijvoorbeeld grond kopen die bestemd is om op te bouwen en moet het huisje voldoen aan de eisen omtrent minimumgrootte. Niet alle Tiny House bouwpakketten en containerwoningen voldoen hieraan. Je moet daarom eerst het ontwerp van je Tiny House voorleggen aan de gemeente, maar zolang het voldoet aan de eisen moet het kunnen. Er zijn zelfs al enkele straatjes en gemeenschappen in Nederland met Tiny Houses, zoals in Almere en Hardegarijp, dus het is zeker mogelijk om een geschikte locatie te vinden.

Het kan echter wel lastig zijn om alle regels en eisen te begrijpen en te volgen, vooral als je geen ervaring hebt met bouwen of het zoeken naar geschikte locaties. Daarom is het raadzaam om je goed te laten informeren, mocht je interesse hebben in onze collectie, dan kunnen wij jou ook natuurlijk assisteren. 

Tiny House geplaatst in de achtertuin

Gewoon in je eigen achtertuin

Als je op zoek bent naar een locatie voor jouw Tiny House, waarom zou je dan niet overwegen om deze in je eigen tuin te plaatsen? Op deze manier heb je jouw huisje altijd binnen handbereik en ben je niet afhankelijk van anderen. Als je een eigen tuin hebt, kan het plaatsen van jouw Tiny House daar een optie zijn. Het grote voordeel is dat je dicht bij huis bent en niet afhankelijk bent van regelgeving van anderen. Hou er wel rekening mee dat je in sommige gemeenten een vergunning nodig hebt om een Tiny House in je eigen tuin te plaatsen.

 

Bij onze Tiny House collectie hebben wij verschillende modellen die perfect in jouw eigen tuin passen. Bekijk bijvoorbeeld onze kant-en-klare luxe Tiny Houses die van alle gemakken zijn voorzien. En het mooiste van alles? Onze Tiny Houses zijn volledig duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen.

Vraag de brochure op

Geïnteresseerd in een Tuinkantoor? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen en voorzien je graag van alle informatie. Of vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.