Een tiny house kan een duurzaam en betaalbaar alternatief zijn voor een reguliere woning. Maar voordat je besluit om een tiny house te kopen, zelf te bouwen of te laten bouwen, is het belangrijk om de kosten te overwegen. Wat zijn de kosten van een tiny house en waar moet je rekening mee houden bij de maandelijkse kosten van zo’n kleine woning?

Je kunt ervoor kiezen om jouw Tiny House zelf te bouwen, maar je kunt ook gebruik maken van onze expertise voor de realisatie van jouw droomproject. Wij werken met gedetailleerde offertes, zodat jij nooit voor verrassingen komt te staan. Neem een kijkje naar onze collectie van Kant-en-Klare Tiny Houses en contacteer ons voor een op maat gemaakte offerte.

“Wat kost een Tiny House bij jullie?” De prijzen van onze Tiny Houses variëren tussen de 27.000 en de 130.000 euro. Het gaat hier om de kosten van: het model, de gekozen materialen, grootte, de bouw en plaatsing van een Tiny House en architect kosten. 

Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House? Gebruik de services van Tiny House Hub.

 

  • Volledig op Maat
  • Complete service tot in de puntjes
  • Kant-en-Klare oplevering
  • Scherpe prijzen
Een modern tiny house met een houten exterieur en grote glazen ramen, omgeven door een verzorgde tuin tijdens het gouden uur, met comfortabele hangstoelen op een houten terras

64 m²

V.A. €150.000

Tiny House in de bossen van Nederland

De Tiny House Beweging: Tiny Houses als trend in Nederland

De Tiny House-beweging is ontstaan in de Verenigde Staten en heeft nu ook Nederland bereikt. Het is tegenwoordig gebruikelijk om Tiny Houses overal te vinden.

Mensen laten een Tiny House soms in hun eigen tuin plaatsen als perfecte getaway, hobbyruimte of tuinkantoor, maar ook elders worden Tiny Houses gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan een mooi vakantiehuisje in Drenthe waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur.

Sommige mensen kiezen ervoor om een Tiny House als zorgunit voor een zorgbehoevend familielid te plaatsen, wat een goedkoper alternatief kan zijn dan een kamer in een rusthuis. En soms wordt er zelfs voor gekozen om permanent in een Tiny House te wonen.

 

Kostprijs materiaal ramen en deuren

Ook de materiaalkeuze voor de ramen en deuren heeft een impact op de totaalprijs van uw Tiny House. Ramen in PVC, hout of aluminium zullen de meest gebruikte opties zijn. Daarnaast zal het ook een rol spelen of de ramen en deuren een standaardafmeting hebben en er dus kan worden gewerkt met stockproducten of er op maat moet worden gewerkt.

Bij Tiny House Hub werken we nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Bij Tiny House Hub maken we het mogelijk om je droomhuisje volledig naar jouw wensen aan te passen. Zo kan je zelf kiezen hoeveel je uitgeeft en welke afwerkingsgraad je wenst. Van een eenvoudig en goedkoop huisje tot een luxueus en parelwit paleisje: het is allemaal mogelijk. Lees verder om te ontdekken welke factoren invloed hebben op de prijs van jouw eigen tiny house.

 

Tiny House Transport Met Vrachtwagen

De Transport Kosten

De transportkosten van een Tiny House kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het hangt bijvoorbeeld af van de grootte van je bestelde Tiny House, het soort vervoer dat nodig is en de moeilijkheidsgraad van de plek van installatie.

Bij Tiny House Hub streven we ernaar om de transportkosten zo laag mogelijk te houden voor onze klanten. Daarom bekijken we voor elke aanvraag zorgvuldig welk transport het meest efficiënt en voordelig is. We zorgen er ook voor dat het transport en de installatie veilig en vlot verlopen.

Als je meer informatie wilt over de transportkosten van een Tiny House of als je een offerte wilt aanvragen, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het realiseren van jouw droom van een Tiny House.

De grond of huur prijs van een locatie

Voordat je een tiny house laat bouwen of koopt, is het van groot belang om na te denken over de grond waarop je het huis wilt plaatsen. Maar wat zijn de kosten van een tiny house inclusief de grond? Voor bouwgrond zijn er doorgaans twee opties: kopen of gebruikmaken van erfpacht. Wanneer je gebruikmaakt van erfpacht, betaal je voor het gebruik van de grond waarop je tiny house staat. Het kopen van een stuk grond kan echter prijzig zijn. De kosten kunnen sterk variëren per gemeente en liggen gemiddeld tussen de € 200 en € 500 per vierkante meter.

 

Erfpacht kan een goedkopere optie zijn, aangezien je slechts een percentage van de grondprijs per vierkante meter aan de eigenaar van de grond betaalt. Dit kan in sommige gevallen aanzienlijk goedkoper uitvallen dan het kopen van de grond. Het is wel belangrijk om te onthouden dat er bij erfpacht vaak beperkingen gelden met betrekking tot de gebruiksmogelijkheden en het doorverkopen van de grond. Het is daarom aan te raden om je goed te laten informeren over de voorwaarden van erfpacht voordat je hier voor kiest.

Bij het bepalen van de uiteindelijke kosten van een Tiny House met grond is het dus van belang om rekening te houden met de kosten van de grond zelf en de eventuele erfpacht. Het is raadzaam om hier vooraf voldoende onderzoek naar te doen en advies in te winnen bij professionals, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij Tiny House Hub helpen we je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Wat kost een tiny house per maand?

Dat hangt er helemaal vanaf. Net zoals bij de aanschaf- of bouwkosten zijn de maandelijkse kosten voor een tiny house sterk verschillend. Als je zelfvoorzienend bent, zijn de kosten voor elektra, gas en water lager. Onze Tiny Houses zijn zelf met een RC-Waarde goed geisoleerd, hierdoor blijft de warmte beter binnen. Ben je de eigenaar van de grond waarop het Tiny House staat? Anders moet je een huurprijs of erfpacht meeberekenen in de maandelijkse kostenberekening. Daarnaast zijn er nog kosten voor internet en andere services die je misschien nodig hebt.

Maar weet je wat het mooie is van een Tiny House? Je hebt minder nodig en je kunt dus ook met minder geld rondkomen. Het is een levensstijl waarbij je bewust omgaat met je uitgaven en je levensstijl aanpast aan je woning. Ook zou je het Tiny House kunnen verhuren, via bijvoorbeeld Airbnb!

 

Wat kost een Tiny House Kant-en-Klaar?

Vraag de brochure aan

Geïnteresseerd in een van onze Tiny Houses? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen en voorzien je graag van alle informatie. Of vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.