Beleef de vreugde van een Tiny House in het betoverende Limburg:

Ben je op zoek naar een vernieuwende woonbeleving, ver verwijderd van alle drukte en de hectiek van het dagelijkse leven? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik help je graag bij het ontdekken van het perfecte Tiny House in het prachtige Limburg. In dit sfeervolle stukje Nederland, met zijn levendige steden, schilderachtige dorpjes en indrukwekkende natuur, vind je de ideale mix tussen stadsdynamiek en landelijke rust.

Jouw droom Tiny House in het veelzijdige Limburg:

Met trots presenteren we op onze website een ruime keuze aan Tiny House modellen die speciaal zijn ontwikkeld voor de avontuurlijke geest die verlangt naar een unieke levensstijl in het schitterende Limburg. Van moderne, innovatieve ontwerpen tot knusse, klassieke huisjes – er is een optie voor elke smaak. Ontdek onze gevarieerde selectie en laat je betoveren door de mogelijkheden die deze compacte woningen bieden.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie en inspiratie:

Wil je graag meer weten over onze Tiny House modellen en alle kansen die Limburg te bieden heeft? Vraag dan nu onze brochure op! Deze zit boordevol informatie, tips en inspiratie om jouw Tiny House-droom in het schitterende Limburg te verwezenlijken. Ontdek de veelzijdigheid van deze provincie en zet de eerste stap richting jouw ideale Tiny House.

Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House? Gebruik de services van Tiny House Hub.

 

  • Volledig op Maat
  • Complete service tot in de puntjes
  • Kant-en-Klare oplevering
  • Scherpe prijzen

Wandelend door de levendige straten en het betoverende landschap van Limburg

Terwijl je wandelt door de bruisende straten van Maastricht en de uitgestrekte heuvels van Limburg verkent, ontdek je al snel dat dit een regio is waar bijzonder en duurzaam samenkomen. Limburg zet zich in voor vooruitgang op het gebied van klimaatbewustzijn en energie-efficiëntie. Hier worden Tiny Houses gezien als een manier om het leven voor toekomstige generaties te verbeteren, terwijl je tegelijkertijd een unieke en milieuvriendelijke levensstijl kunt ontdekken.

In Limburg zijn zowel de inwoners als de beleidsmakers trots op hun progressieve aanpak en hun vermogen om te fungeren als een broedplaats voor groene energieopwekking en verduurzaming. Dit vormt een uitstekend fundament voor de groei van de Tiny House-beweging. Mensen die kiezen voor Tiny Houses in Limburg kunnen profiteren van een ondersteunende gemeenschap, lokale bronnen en de inspirerende natuurlijke omgeving.

Deze provincie nodigt je uit om je aan te sluiten bij dit avontuurlijke pad en een vrij, duurzaam thuis te creëren in een Tiny House in Limburg. Ontdek de lokale gemeenschap, maak gebruik van de beschikbare middelen en geniet van de prachtige natuur die Limburg te bieden heeft.

limburg, tiny house, bos, bomen, stalen frame

Overzicht Tiny House mogelijkheden in Limburg

Heb je altijd al in een Tiny House in Limburg willen wonen? Wil je er een Tiny House kopen, huren, of wellicht zelf bouwen en ben je op zoek naar een geschikte locatie? De mogelijkheden zijn nog beperkt, maar er is volop in ontwikkeling!

Op deze pagina vind je een overzicht van locaties in Limburg waar Tiny Houses momenteel zijn toegestaan en bewoond worden, evenals veelbelovende projecten die binnenkort gerealiseerd zullen worden. Het gaat om woonprojecten met meerdere Tiny Houses die een tijdelijke of permanente omgevingsvergunning hebben.

Hieronder staat een lijst met gemeenten waar initiatieven zijn om woonlocaties voor Tiny Houses te ontwikkelen. Voor meer uitgebreide en actuele informatie verwijs ik je graag naar mijn Register voor (aspirant) Tiny House bewoners. De leden van het register ontvangen twee keer per maand een actueel overzicht met informatie over deze initiatieven.

Gemeente Beekdaelen – Schimmert – Buurschap Op de Bees

Een kansrijk initiatief in Schimmert dat momenteel in ontwikkeling is. Er zijn plannen voor elf Tiny Houses, maar de termijn voor de omgevingsvergunning is nog onbekend.

Gemeente Kerkrade – Tiny Wonen Limburg – Carisborg

In Kerkrade bevindt zich het Tiny Wonen Limburg project in Carisborg. Er zijn vijf Tiny Houses met een omgevingsvergunning voor vijf tot vijftien jaar.

Gemeente Peel en Maas – Echel – Giel Peetershof

De nieuwe wijk Giel Peetershof in Echel biedt veel vrijheid wat betreft bouwmogelijkheden. Ook Tiny Houses die voldoen aan het Bouwbesluit zijn toegestaan. De grond wordt uitgegeven in erfpacht, en er staan al minstens twee Tiny Houses met een permanente omgevingsvergunning.

Gemeente Roermond – Area-M – woningcorporatie Wonen Zuid

Dit project in Roermond wordt ontwikkeld door woningcorporatie Wonen Zuid en is gevestigd in het Area-M gebied.

 

tiny house close-up, bossen, bomen, grote glazen ramen

Tips voor jouw ideale Tiny House in Limburg

Kiezen voor een Tiny House in Limburg betekent kiezen voor een duurzame en betaalbare levensstijl. Wij zijn er om je te ondersteunen tijdens dit spannende traject en geven je graag enkele nuttige tips om het perfecte Tiny House te vinden dat bij jou past:

  • Laat je inspireren door ons aanbod: Ontdek de verschillende Tiny House-modellen die wij aanbieden en verdiep je in de beschikbare stijlen, materialen en duurzame opties.
  • Bespreek je budget met ons: Bepaal vooraf hoeveel je wilt en kunt besteden aan een Tiny House. Wij helpen je een geschikt Tiny House te vinden binnen jouw budget en adviseren je over eventuele extra kosten, zoals locatie, transport, leges en vergunningen.
  • Bezoek onze Tiny House-locaties: Breng een bezoek aan een van onze Tiny House-locaties in Limburg om een goed beeld te krijgen van onze woningen en de kwaliteit die wij hanteren. Neem contact met ons op voor een aanvraag of vul het formulier in.
  • Wij begeleiden je bij regelgeving: Ons team is goed op de hoogte van de regels en voorschriften voor het plaatsen van een Tiny House in Limburg en kan je begeleiden bij het regelen van vergunningen, bouwvoorschriften en bestemmingsplannen.
  • Vertrouw op onze expertise: Wij adviseren je bij het kiezen en/of laten maken van jouw perfecte Tiny House. Wij helpen je de kwaliteit en duurzaamheid van de woning te beoordelen en zorgen ervoor dat alle formaliteiten soepel verlopen.

Regelgeving rondom Tiny House plaatsing in Nederland

De regelgeving voor Tiny Houses kan per gemeente verschillen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regels en voorschriften voordat je een Tiny House plaatst. Lees meer over de wet- en regelgeving omtrent Tiny Houses in Nederland.

tiny house bouw in de fabriek, hout afwerking, zwart houten opstap

Wil jij een Tiny House kopen?

Ben je op zoek naar een Tiny House dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften? Dan ben je in Limburg aan het juiste adres! Hier vind je diverse locaties waar je jouw compacte woning kunt plaatsen en volop kunt genieten van de adembenemende natuur, bruisende steden en het gevoel van vrijheid.

Bij het kiezen van een Tiny House is het essentieel om rekening te houden met jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Of je nu single bent, samenwoont met je partner of een klein gezin hebt, wij zijn er om je te ondersteunen bij het vinden van het ideale Tiny House.

Verken ons aanbod van zowel kant-en-klare Tiny Houses als volledig op maat gemaakte Tiny Houses, ontworpen volgens jouw specificaties. Zo bepaal je zelf hoe jouw Tiny House-avontuur vorm krijgt. Daarnaast bieden we hulp bij het regelen van vergunningen en het vinden van de perfecte locatie in Limburg.

Tiny House Hub staat garant voor kwaliteit en service voor scherpe prijzen.

Geïnteresseerd in een van onze Tiny Houses? Vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.