Ben je op zoek naar een Tiny House in Overijssel? Steeds meer mensen in Nederland worden aangetrokken tot deze duurzame en innovatieve manier van wonen. Overijssel biedt talloze mogelijkheden om een Tiny House te kopen en te genieten van de rust en ruimte die deze provincie te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar een locatie in een natuurgebied, een recreatiepark of een landelijke omgeving, in Overijssel vind je het allemaal. Onze provincie heeft veel te bieden, van prachtige landschappen tot bruisende steden en levendige dorpen.

Als je overweegt om een Tiny House te kopen in Overijssel, geven wij je graag advies over de mogelijkheden en de voordelen van deze manier van wonen. Of je nu wilt kopen of huren, er is altijd een Tiny House dat bij jouw wensen en budget past. Laten we samen de mogelijkheden verkennen en ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor een Tiny House in Overijssel.
Inhoud van deze pagina

Op zoek naar een totaal oplossing voor de plaatsing van een Tiny House in Overijssel? 

  • Volledig op Maat
  • Complete service tot in de puntjes
  • Kant-en-Klare oplevering
  • Scherpe prijzen

De voordelen van een Tiny House in Overijssel

Als je op zoek bent naar een toekomstbestendig en milieubewust thuis, dan zijn Tiny Houses in Overijssel een uitstekende keuze. Onze provincie staat bekend om haar ambitie op het gebied van klimaat en energie, waardoor het een ideale plek is voor duurzame en innovatieve manieren van wonen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het kopen van een Tiny House in Overijssel en geven we je advies over de mogelijkheden en oplossingen die bijdragen aan de energietransitie.

Van rustige natuurlocaties tot bruisende steden en levendige dorpen, in Overijssel vind je verschillende locaties waar je jouw Tiny House kunt plaatsen. Wij kennen de markt als geen ander en helpen je graag bij het vinden van een Tiny House dat past bij jouw wensen en budget. Samen verkennen we de mogelijkheden en ontdekken we waarom steeds meer mensen kiezen voor een duurzame en milieubewuste manier van wonen in een Tiny House in Overijssel.

Een betaalbaar en avontuurlijk leven met een Tiny House in Overijssel

Een tiny house in Overijssel kiezen betekent niet alleen een milieuvriendelijke beslissing nemen, maar ook profiteren van aantrekkelijke financiële voordelen. De aankoop- en onderhoudskosten van een tiny house zijn doorgaans lager dan die van een traditioneel huis, waardoor je meer budget overhoudt voor andere aspecten van je leven, zoals reizen, sparen of investeren.

Een tiny house in Overijssel is een kostenbesparende optie, mede vanwege de lagere aankoopprijs. Deze compacte en innovatieve woningen worden meestal gebouwd met duurzame materialen, wat de bouwkosten verlaagt. Bovendien bespaar je op energiekosten, aangezien tiny houses energie-efficiënt zijn. Minder onderhoud en schoonmaken betekent tevens dat je zowel tijd als geld overhoudt voor andere zaken, zoals het verwezenlijken van je dromen of het aanleggen van een spaarpot.

Daarbij heeft de provincie Overijssel een schitterende natuur en een hoge leefbaarheid, wat het tot een ideale plek maakt om te genieten van het flexibele en avontuurlijke leven dat een tiny house biedt. Veel tiny houses zijn mobiel en kunnen eenvoudig verplaatst worden, wat je de vrijheid geeft om op diverse locaties te wonen en de adembenemende omgeving van Overijssel te verkennen.

Tiny House in de achtertuin met veel planten en bomen

Tiny House Mogelijkheden in Overijssel

Droom je van wonen in een tiny house in Overijssel? Of je nu een tiny house wilt kopen, huren of zelf bouwen, de opties zijn nog beperkt, maar er is veel gaande! Op deze pagina vind je een overzicht van de locaties in Overijssel waar tiny houses zijn toegestaan en bewoond. Dit zijn woonprojecten met meerdere tiny houses die een tijdelijke of permanente omgevingsvergunning hebben.

Daarnaast vind je hier een lijst met gemeenten waar initiatieven zijn om woonlocaties voor tiny houses te ontwikkelen. Voor uitgebreidere en actuele informatie kun je terecht bij het Register voor (aspirant) Tiny House bewoners. Leden van het register ontvangen tweemaal per maand een actueel overzicht met informatie over deze initiatieven.

Deventer – Tuinen van Zandweerd

In de nieuwe wijk Tuinen van Zandweerd zijn permanente kavels speciaal voor tiny houses. Daarnaast komt er een co-housing project met tiny houses van een initiatiefgroep (Groeneweerd) in samenwerking met woningbouwcorporatie Rentree. Permanente omgevingsvergunningen zijn aanwezig en de bouw van de eerste woningen is gestart.

tuinen van zandweerd in overijssel, mensen die lopen langs een pad

Enschede – Robsonterrein – Woningcorporatie Domijn

Er zijn drie tiny houses met ateliers op het Robsonterrein, in samenwerking met woningcorporatie Domijn. Deze woningen zijn sociale huurwoningen en de duur van de omgevingsvergunning is onbekend.

robson terrein plattegrond

Hengelo – Tiny House Hengelo

Dit initiatief is opgezet door de gemeente Hengelo in samenwerking met Stichting Tiny Housing Twente. Er zijn maximaal tien tiny houses, met een omgevingsvergunning voor vijf jaar. Inmiddels zijn de huisjes verplaatst naar een tweede locatie in Hengelo, waar maximaal veertien tiny houses mogen staan met een omgevingsvergunning voor tien jaar. Bezoek de facebook pagina en bemachtig misschien nog een plek!

tiny house in een open veld, tiny house park in hengelo, metalen huis met zwarte afwerkingen

Gemeente Olst-Wijhe – Olstergaard

De nieuwe, natuur-inclusieve en circulaire zelfbouwwijk Olstergaard wordt samen met toekomstige bewoners vormgegeven. In een van de drie ‘woonsferen’ (deelgebieden) mogen kopers van de kavels ook een tiny house of tiny plus (laten) bouwen. Het eerste tiny house is in december 2021 geplaatst en uiteindelijk komen er ongeveer tien tiny houses. Permanente omgevingsvergunningen zijn aanwezig.

tiny house park olstergaard plattegrond

Andere Overijsselse gemeenten met initiatieven

Er zijn initiatieven om woonlocaties voor tiny houses te ontwikkelen, of waar vanuit de politiek een roep is gekomen om tiny housing te faciliteren, in de volgende gemeenten: Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Kampen, Losser, Oldenzaal, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland en Zwolle.

Het is duidelijk dat de interesse in tiny houses in Overijssel groeit en steeds meer gemeenten mogelijkheden onderzoeken om woonlocaties voor tiny houses te ontwikkelen. Wij van Tiny House Hub kunnen jou altijd assisteren met vraagstukken rondom vergunningen en legislatie zowel lokaal als nationaal.

Tips voor het kopen van een Tiny House in Overijssel

Laat je inspireren door ons aanbod
Bekijk onze selectie van Tiny House-modellen en ontdek welke stijlen, materialen en duurzame opties er voorhanden zijn.

Overleg met ons over je budget
Het is essentieel om vooraf te weten hoeveel je wilt en kunt besteden aan een Tiny House. Wij kunnen je assisteren bij het vinden van een passend Tiny House binnen jouw budget en je informeren over eventuele extra kosten zoals locatie, transport, leges en vergunningen.

Breng een bezoek aan onze Tiny House-locaties
We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen bij een van onze Tiny House-locaties in Nederland. Op die manier krijg je een goed beeld van de kwaliteit van onze woningen. Neem contact met ons op voor een afspraak of vul het aanvraagformulier in.

Wij ondersteunen je met landelijke en lokale wet- en regelgeving
Ons team is goed geïnformeerd over de meeste regels en voorschriften voor het plaatsen van een Tiny House in Overijssel en kan je begeleiden bij het regelen van vergunningen, bouwvoorschriften en bestemmingsplannen.

Vertrouw op onze deskundigheid
Wij zijn er om je te adviseren bij het kiezen en/of laten bouwen van jouw ideale Tiny House. We helpen je bij het beoordelen van de kwaliteit en duurzaamheid van de woning en zorgen dat alle formaliteiten soepel verlopen.

Denk samen met ons vooruit
We kunnen samen nadenken over hoe jouw behoeften en wensen in de toekomst kunnen veranderen en hoe jouw Tiny House hierop kan inspelen. Op die manier ben je verzekerd van een woning die ook op de lange termijn aan je verwachtingen voldoet.

Regelgeving rondom plaatsing van een Tiny House in Overijssel

De regelgeving voor Tiny Houses kan per gemeente verschillen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regels en voorschriften voordat je een Tiny House plaatst. Lees meer over de wet- en regelgeving omtrent Tiny Houses op tinyhousehub.nl/tiny-house-regels-en-wetgeving/.

tiny house bouw in de fabriek, hout afwerking, zwart houten opstap

Wil jij een Tiny House kopen in Overijssel?

Als je op zoek bent naar het perfecte Tiny House dat aansluit bij jouw wensen en behoeften, dan ben je bij ons aan het juiste adres! In Overijssel zijn er diverse locaties waar je jouw nieuwe, compacte woning kunt vestigen, een ideale plek om te genieten van de natuur, rust en ruimte.

Houd rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen
Bij het kiezen van een Tiny House is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke situatie en wensen. Of je nu alleen woont, met je partner, of zelfs met een klein gezin, wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte Tiny House voor jou.

Ontdek ons veelzijdige aanbod
In ons aanbod vind je zowel kant-en-klare Tiny Houses als volledig op maat gemaakte Tiny Houses naar jouw ontwerp, zodat je zelf kunt bepalen hoe jij jouw Tiny House wilt ervaren. We bieden ook ondersteuning bij het regelen van vergunningen en het vinden van de perfecte locatie in Overijssel.

Kies voor kwaliteit en service bij Tiny House Hub
Tiny House Hub staat garant voor kwaliteit en service. Vertrouw op ons om je te begeleiden bij het realiseren van jouw Tiny House droom in Overijssel.

Geïnteresseerd in een van onze Tiny Houses? Vul het formulier in en ontvang direct onze volledige brochure met alle opties en prijzen en uitvoeringen in je mailbox.