Kies je categorie en vind het antwoord op jouw vraag.

Veelgestelde Tiny House vragen

.

Algemeen

Wij zijn een toonaangevende leverancier en reseller van hoogwaardige Tiny Houses, ontworpen met oog voor detail, duurzaamheid, comfort en betaalbaarheid. Onze missie is om compact wonen toegankelijk, stijlvol en functioneel te maken.

Ja, het plaatsen van een Tiny House in de achtertuin is mogelijk, vooral als de woning op een ruim perceel staat. Voor meer informatie, raadpleeg onze gids over het plaatsen van een Tiny House in de achtertuin.
Een Tiny House van Tiny House Hub is een compacte, op maat gemaakte woon- of werkruimte die je in je tuin of op een ander perceel kunt plaatsen. Afhankelijk van je wensen kan het worden uitgerust met voorzieningen zoals een keuken, badkamer en vloerverwarming.

Onze Tiny Houses worden verwarmd met infrarood vloerverwarming, aangevuld met een elektrische handdoekradiator in de badkamer. Andere opties zijn infrarood wandpanelen en/of een Airco/verwarmingsunit.

Elk Tiny House is uitgerust met een luchtverversingssysteem met warmteterugwinning, wat zorgt voor een optimale luchtkwaliteit en energie-efficiëntie.

Onze Tiny Houses combineren moderne architectuur met efficiënte ruimtebenutting. Ze zijn duurzaam gebouwd met hoogwaardige materialen en worden turn-key geleverd, wat betekent dat ze direct klaar zijn voor bewoning.

Absoluut! Wij begrijpen dat iedereen unieke wensen en behoeften heeft. Daarom bieden we verschillende personalisatie-opties aan, van interieurafwerkingen tot aanpassingen in de indeling.

Onze Tiny Houses variëren in grootte, maar zijn geoptimaliseerd voor compact wonen zonder in te leveren op comfort. De exacte afmetingen zijn afhankelijk van het gekozen model en de specificaties. Bekijk hier al onze modellen.

.

Vergunning

In veel gevallen kun je onze Tiny Houses vergunningsvrij plaatsen. Echter, is het altijd belangrijk om de lokale regelgeving te raadplegen en eventueel een oriënterend gesprek aan te vragen bij de gemeente.

Het bestemmingsplan geeft aan welke functies op specifieke locaties zijn toegestaan. Voor de bouw of plaatsing van een Tiny House voor permanente bewoning is het essentieel dat de locatie een woonbestemming heeft.

Je kunt de toegewezen bestemming van je gekozen locatie controleren op https://ruimtelijkeplannen.nl

Als je aanvraag wordt afgewezen, is het belangrijk om de redenen voor de afwijzing te begrijpen en te kijken of je jouw plannen kunt aanpassen om alsnog aan de eisen te voldoen.
Hulp nodig? Neem contact met ons op.

  • Ja, er zijn specifieke regels over hoeveel vierkante meter je mag bebouwen in je tuin, afhankelijk van de grootte van je tuin en het bebouwingsgebied.
   Lees er hier meer over.
.

Ontwerp

Het Custom model maakt gebruik van een geavanceerde buitenwandconstructie die bestaat uit thermisch behandeld hout, Rothoblaas folies, Basalt minerale wol, OSB panelen en een hoogwaardige binnenafwerking. De isolatiewaarde is U=0,15 W/m2K.

Deze modellen hebben buitenmuren die bestaan uit een combinatie van Rigips gipsplaat, Isover dampremmende folie, een staalconstructie met minerale wol, PIR-warmte-isolatiepanelen, en een afwerking van plaatmetaalplaat of hout. De binnenwanden zijn gemaakt van het Rigips "drywall"-systeem en zijn gevuld met Isover akoestische wol.

 • Custom Model: De vloer bestaat uit bitumen, Rothoblaas folies, Basalt minerale wol, elektrisch vloerverwarming tapijt en een hoogwaardige binnenafwerking.
 • VISTA / MALMÖ / MALMÖ+ / MALMÖ XL / STUGA Modellen: De vloer is afgewerkt met vinylpanelen, cementspaanplaten, minerale wol en trapeziumplaatbescherming.
 • Custom Model: Er zijn twee dakopties: Staalplaat Dak en Plat Dak.
 • VISTA / MALMÖ / MALMÖ+ / MALMÖ XL / STUGA Modellen: Het dak heeft dezelfde gelaagdheid als de buitenmuur met een extra laag waterdichting en een afwerking van in elkaar grijpende paneelplaten.

Alle modellen hebben een stevig stalen frame dat beschermd is tegen corrosie. Het staal is van de soorten S355 en S235.

De houten plaatbekleding, gemaakt van Siberisch lariks, is behandeld voor extra duurzaamheid. Het dak is afgewerkt met metalen platen in RAL 7016.

Deze modellen zijn uitgerust met PVC kozijnen van hoge kwaliteit met een warmte-isolatiecoëfficiënt van Ug = 0,5 W/m2K. De buitendeuren zijn leverbaar in aluminium of staal, terwijl de binnendeuren een wit gelamineerd design hebben.

De kamers, slaapkamers en keuken zijn geschilderd volgens RAL. De badkamer heeft grind gerectificeerde witte tegels of een wandpaneel. Het plafond is afgewerkt met wit geverfde gipsplaten of hout.

Deze modellen bevatten inbouw elektrische installaties, een elektrisch vloerverwarmingssysteem met infraroodtechnologie, een Fujitsu/Awenta recuperator voor ventilatie, en een boiler met een elektrisch aangedreven tank.

De badkamer heeft een ingebouwde zwarte kast, een keramisch wit toilet en wastafel met zwarte armaturen, en een witte douchebak met zwarte douchekraan en regendouche.

De keuken is op maat ontworpen en bevat onder- en bovenkasten, een gelamineerd werkblad, en diverse keukenapparatuur zoals een Electrolux koelkast, inductiekookplaat, spoelbak, overkapping en vaatwasser.

.

Productie

De standaard levertijd voor een Tiny House is ongeveer 12 weken, maar dit kan variëren afhankelijk van de gekozen materialen en specificaties.

Nee, alle Tiny Houses worden geplaatst op grondschroeven, wat een duurzaam en efficiënt alternatief is voor traditionele funderingen.

Onze Tiny Houses worden vervaardigd met behulp van moderne bouwtechnieken en hoogwaardige materialen om duurzaamheid en geruststelling te garanderen.

Ja, bij Tiny House Hub streven we ernaar om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen. Neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken.

Ja, we moedigen potentiële kopers aan om een bezoek te brengen aan onze bezoek locatie om een beter beeld te krijgen van onze Tiny Houses.

Ja, wij bieden een uitgebreide garantie op onze Tiny Houses. Neem contact met ons op voor specifieke details over onze garantievoorwaarden.

.

Levering

Ja, wij voeren vooraf een grondig onderzoek uit en schakelen indien nodig derde partijen in om ervoor te zorgen dat de plaatsing en aansluitingen correct worden uitgevoerd.

Als je deze voorzieningen niet hebt, moet je deze zelf (laten) installeren. Wij kunnen jou echter wel partijen aanbevelen waarmee wij samenwerken voor een vlekkeloze installatie.

Wij en onze samenwerkingspartners, zijn uitgebreid verzekerd om een zorgeloos proces te garanderen.

De kosten voor transport en installatie zijn afhankelijk van de locatie, toegankelijkheid van het terrein en de grootte van het Tiny House. We maken graag een offerte op maat na een gedetailleerde bespreking van uw specifieke situatie.

Absoluut! Wij zorgen voor het volledige transportproces, inclusief alle bijkomstigheden. We werken samen met een betrouwbare partner die beschikt over een uitgebreid wagenpark met diverse kranen en vrachtwagens.

Financiën

Het is mogelijk om een hypotheek te krijgen voor een tiny house, maar het aanbod is beperkt. Je kunt het beste navragen bij hypotheekverstrekkers wat de mogelijkheden zijn.

Ja, wanneer je jouw Tiny House inzet als zakelijke ruimte, zoals een kantoor, zijn bepaalde investeringen en kosten fiscaal aftrekbaar. Het is echter essentieel om hierover goed geïnformeerd te zijn. We adviseren daarom om altijd een financieel adviseur of accountant te raadplegen. Deze kan je begeleiden in het optimaal benutten van fiscale voordelen en ervoor zorgen dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten.

De kosten voor transport en installatie zijn afhankelijk van de locatie, toegankelijkheid van het terrein en de grootte van het Tiny House. We maken graag een offerte op maat na een gedetailleerde bespreking van uw specifieke situatie.

De kosten van een Tiny House bij Tiny House Hub zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de keuze van materialen, het ontwerp, de grootte en de specifieke inrichting. Ter indicatie: een standaard unit van 28m2 met een premium afwerking is geprijsd rond de 2400 EUR per m2. Voor een gedetailleerde offerte raden wij je aan om contact met ons op te nemen.

Onze betalingstermijn is als volgt:

 • Aanbetaling van 60% bij bestelling.
 • Een tweede betaling van 35% zes weken na de start van de bouw.
 • Een eindbetaling van 5% na oplevering van het Tiny House.

Onze Tiny Houses zijn gebouwd met duurzaamheid en kwaliteit in gedachten. Met goed onderhoud kan een Tiny House van Tiny House Hub vele tientallen jaren meegaan. We bieden ook garantie op onze constructies, wat een extra zekerheid biedt voor onze klanten.

.

Overig

Hoewel wij geen volledig off-grid Tiny Houses aanbieden, denken we graag met u mee over duurzame oplossingen voor energiebesparing en andere milieuvriendelijke maatregelen.

Wij transporteren onze Tiny Houses door heel continentaal Europa.

Onze Tiny Houses worden compleet en turn-key geleverd vanaf onze fabriek. U hoeft ze niet zelf in elkaar te zetten.

Ja, onze Tiny Houses zijn ontworpen om de elementen te weerstaan en kunnen dus ook aan het water worden geplaatst.

Nee, dat hoeft u niet te doen. Onze Tiny Houses worden volledig geassembleerd geleverd. U hoeft zich geen zorgen te maken over de montage; dat hebben wij al voor u gedaan.

Onze Tiny Houses worden geleverd met een volledig ingerichte keuken en badkamer. Dit betekent dat alle essentiële voorzieningen aanwezig zijn en u direct kunt beginnen met het inrichten van uw nieuwe huis.

Ja, hoewel de keuken en badkamer volledig zijn uitgerust, is het aan u om het huis verder te meubileren en te decoreren naar uw eigen smaak en stijl.

Ja, we bieden verschillende opties en upgrades aan voor zowel de keuken als de badkamer. Neem contact met ons op om uw specifieke wensen en de beschikbare opties te bespreken.

Hoe wij te werk gaan

Een zorgvuldige planning en uitvoering staat bij ons garant.

 

01. Contact & Offerte
Na het invullen van het brochure formulier, nemen we contact op over je vrijblijvende aanvraag. Gevolgd door een duidelijke offerte.
02. Huisbezoek
We ontmoeten bij jou thuis om een aantal zaken te controleren en ervoor te zorgen dat jouw achtertuin en je nieuwe Tiny House goed bij elkaar passen.
03. Voorbereiding
Wij voeren de nodige voorbereidende werkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat je tuin klaar is voor het ontvangst van jouw nieuwe Tiny House.
04. Aflevering
Als je Tiny House klaar is, brengen wij hem van de fabriek naar jouw huis en zorgen wij voor een vlotte en professionele installatie!

Hulp nodig?

Heb je nog andere vragen of wil je meer specifieke informatie over onze Tiny House modellen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.